פיזיותרפיה לסובלים מסוכרת

צרו איתנו קשר

אנחנו פה בשבילכם

פיזיותרפיה וסוכרת
פיזיותרפיה וסוכרת

פיזיותרפיה הינה מדע עתיק, אשר כולל טכניקות של טיפול גופני, כגון: עיסוי, שימוש בטיפול בחשמל      ((electrotherapeutic ותרגילים מכאניים, ללא  טיפול תרופתי. פיזיותרפיסטים מומחים עשויים לסייע למגוון סימפטומים של נכות וכאב הקשורים לבעיות אורתופדיות, שרירים ושלד, מחלות או תופעות נוירולוגיות ומחלות ראומטולוגיות. גם חולי סוכרת, אשר סובלים מכאבי רגליים חווים הקלה לאחר עיסוי, טבילה במים קרירים ותרגול פיזיותרפי.

התערבות פיזיותרפית נעשית לרוב בטיפול של אחד על אחד (מטפל מול מטופל), ומרוכז סביב בעיותיו הספציפיות של המטופל, באופן השונה משאר הטיפולים הקונבציונאליים.

זמן הטיפול הארוך, יכול לקשר בין הפיזיותרפיסט למטופל באופן אשר יעודד תקשורת ועידוד ברגעים קשים.

ככל שמחלת הסוכרת הופכת להיות יותר ויותר נפוצה, הצורך בפיזיותרפיה יעילה –עולה. מעורבות הפיזיותרפיסטים בכלל הטיפולים של חולי הסוכרת יוכל להיות משמעותי יותר, ולספק למטופלים ערך מוסף גדול יותר.

מניעת סוכרת

גורמים רבים ידועים כמונעי סוכרת. מבין גורמים אלה, ידועה חשיבות קריטית לשינוי אורח החיים, הכוללת פעילות גופנית אינטנסיבית, אשר נחשבת ליעילה יותר במניעת סוכרת מאשר טיפול תרופתי.

גורמים אלה מדגישים את חשיבות תפקידם של אנשי מקצוע מיומנים בעידוד הנעת אנשים, ובהתערבות והסברה על אורח חיים נכון ובריא. פיזיותרפיסטים עשויים לסייע לאנשים, לתכנן תכנית אימונים אישית במטרה לשמור ולשלוט ברמות הגלוקוז בדם, ובשמירה על משקל אופטימלי.

יתר על כן , פיזיותרפיה עשויה לסייע גם בשיפור חילוף החומרים גם בהיעדר ירידה במשקל; הפחתת הסיכון לאירועים לבביים ומחלות כלי דם ושיפור תוחלת החיים.

ייעוץ לגבי פעילות גופנית יעילה מבטיח את שיפור פעילות הלב, עלייה בכושר וחיזוק השרירים והשלד. פיזיותרפיה מסייעת לחולי סוכרת לשפר את איכות חייהם, ותורמת לשליטה כוללת של רמות הגלוקוז בדם. השימוש בטיפולים אלטרנטיביים בנוסף לכך, כמו יוגה, עשויים לתרום להשגת בריאות אופטימלית.

באמצעות הידע בפיזיולוגיה ואנטומיה, הפיזיותרפיה מציעה תרגילים ספציפיים לאנשים אשר סובלים מסיבוכי הסוכרת, ומזהירה מפני תנועות מסוימות שעלולות להזיק לבריאותם. לדוגמא, תרגיל איזוטוני כמו ריצה אשר עשוי להיות מצויין לאדם בעל לחץ דם גבוה וסוכרת, יהיה מסוכן למטופל אשר סובל מנוירופתיה תחושתית היקפית.

 תרומת הפיזיותרפיה לחולי הסוכרת

מעבר לייעוץ לגבי פעילות גופנית, רוב חולי הסוכרת יסבלו במידה זו או אחרת מסיבוכים במערכות השרירים והשלד. סיבוכים אלה עלולים לכלול כתף קפואה, מפרקים מוגבלים, כאבי גב, נוירופתיה או דלקת מפרקים ניוונית.

סיבוכים אלה נפוצים יותר בקרב מטופלים אשר רמות הסוכר בדמם אינן יציבות או נשלטות. הפיזיותרפיה עשויה לסייע בכל אחד מהסיבוכים הקיימים באמצעות שילוב של תרגילים אקטיביים ופסיביים, ועזרים מכאניים וחשמליים לשיפור והגדלת טווחי התנועה של השלד והפונקציות הנוירולוגיות.

הפיזיותרפיה מציעה גם גישות שאינן מתבססות על תרופות, ברמות יעילות שונות, להקלה על כאב. שיטות אלו כוללות גירוי חשמלי ועיצבי (TENS) דרך העור.

הזרם החשמלי הקל יוצר חום אשר משמש להקלת הנוקשות, משפר את הניידות ,ומקל על הכאב. טיפול עיצבי (IFT) משתמש בהשפעות הפיזיולוגיות החזקות אשר נוצרות מהגירוי החשמלי.

טיפולי IFT נחשבים לטיפולים סטנדרטים אופטימליים אשר נועדו להקלה על כאב נוירופתי ,מכיוון שהם הוכחו כבעלי יתרונות בניהול הכאב בנוירופתיה סוכרתית, בצקת (הצטברות נוזלים ברקמה) וכיבים ברגליים.

TENS הוכח כיעיל ביותר נגד כאב שורף או דוקר, אולם הוא נמצא יחסית פחות יעיל בהקלה על כאב עורי. למרות היתרונות בפיזיותרפיה כמו בטיחות, חוסר רלוונטיות לתגובות בין תרופתיות, יעילות ועלות, ישנם פיזיותרפיסטים אשר ממליצים לחולי סוכרת טיפולים ממוקדים כמו  TENS / IFTכטיפולים העיקריים לנוירופתיה כואבת.

צרו איתנו קשר

אנחנו פה בשבילכם

גלית ברגר
גלית ברגר

פזיותרפיסטית מוסמכת (B.P.T) אשר עיקר המומחיות עוסקת בפגיעות בשרירים ובשלד, פגיעות ספורט וליקויי יציבה שאינה נכונה.

גלית ברנר, פיזיותרפיסטית מוסמכת ומאמנת כושר אישית, בוגרת בית ספר לפיזיותרפיה (B.P.T) – פקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב ובוגרת תואר ראשון בחינוך גופני וספורט.

מוסמכת כמאמנת כושר אישית ומוסמכת מטעם מכון וינגייט.